بسمه تعالی
سلام.
خوب هستید؟
بالاخره سال نو هم داره میاد و ما کهنه تر میشیم!!!
ان شائ الله سال خوب و سرشار از موفقیتی داشته باشید.
قبل از اینکه به ادامه گزارش بپردازیم، لازم می دونم چند تا نکته رو بگم.
اولا من تو وبلاگم، خودم هستم؛ یعنی محمد صادق افراسیابی با تمام سلیقه ها، عواطف و ... پس وقتی مطالب رو می خونید یادتون باشه من اینجا روزنامه نگار نیستم، بلکه فقط یه وبلاگ نویس ساده هستم. اینو گفتم چون توی بخش قبل به عمد یه جاهایی که تمایلاتم با آداب روزنامه نگاری مغایرت داشت، تعمدا تمایلاتم رو انتخاب کردم.
دوما ... بگذریم!!! و اما ادامه بحث!
می پرسم: « چه کسی باید این کار را انجام دهد»؟
پاسخ می دهد: « دستگاه ها و مسئولین مختلف کشور! البته این نکته را در نظر داشته باشید که ما از صفر شروع نکردیم. ما در بعد از انقلاب وضعیت نامناسبی داشتیم و تاریخ مقوله ی پیوسته ایست. پس از انقلاب هم عوامل بیرونی و دشمنی هایی که با ما شد و مشکل رامضاعف کرد. پس ما از نقطه ی صفر شروع نکردیم.
درست است که برای ما برخی ضایعات پدید آمد مثل 8 سال جنگ ( که بی تبعات هم نبود ) اما این سخت گیری های خارجی برای ما ثمرات مهمی داشت. مثل اینکه صنایع دفاعی ما در زمان عادی به این پیشرفت نمی رسد. یا سرداران ما که جزو آدم های عادی بودند اما در کوران جنگ روح های بزرگی پیدا کردند. پس ما سرمایه های بزرگی بدست آوردیم.
پس این کاستی ها تاثیر داشته اما عوامل خارجی هم بی تاثیر نبوده. و خود این عوامل معایبی داشته و مزایایی. باید به جایی برسیم که معایب را کم کنیم.»
می گویم: « گاهی مسئولین ما مثل یک اختاپوس برای حفظ موقعیتشان تلاش می کنند و دیگر در کارشان خدمت گذاری نمی بینیم. یعنی آن روحیه ی اخلاص که در اوایل انقلاب بود دیگر در این افراد وجود ندارد. و از سویی اگر کسی به دنبال حل مشکلات نباشد مشکلات باقی خواهد ماند!»
لاریجانی با همان آرامش همیشگی که به نظرم از روح ایمانش نشات می گیرد، می گوید: « همه که این طور نیستند. یک عده تلاش می کنند وقت زیادی هم می گذارند. یک عده ای هم ممکن است سوء استفاده کنند. همیشه این مشکل وجود دارد. راه حلش هم مبازه است. این که مقام معظم رهبری می گویند مبارزه با فقر، فساد و تبعیض بشود یعنی همین. اصولا من این جراحی ها را برای کشور مفید می دانم.
برای مسایل مختلف باید یک نظام و نظم خاص وجود داشته باشد. همواره قوه ی حاکمه هم باید
موافق باشد که با افراد متخلفش برخورد شود. نکته ای که ما باید به آن توجه کنیم این است که ما
باید به هویت فرهنگیمان دقیق تر شویم. اگر انسان روی خودش کار کرده باشد ظواهر دنیا زود او را فریب نمی دهد. این مورد درباره ی مسئولین کشور هم صادق است. آن ها که از خارج نمی آیند. اگر یک ضایعه ای در هویت وجود داشته باشد این نسل به نسل منتقل می شود و با گفتن هم حل نمی شود. همیشه نگاهمان باید عمیق باشد در حد ریشه ها.
ما در روایات داریم اگر فردی شغلی را انتخاب کند که بداند از او اولی تر به آن شغل هست به خدا خیانت کرده. خب این فرهنگ سازی باید در سطوح بالای فرهنگی هم باشد. تنها نباید در سطوح پایین فرهنگ سازی کنیم.
باید با بحث ها ریشه ای برخورد کرد. اگر یک خانواده از سطح فرهنگی پایینی برخوردار باشد مناقشات و برخوردهایشان هم در همان سطح است. حالا اگر این خانواده یک سطح بالاتر باشد دیگر مجموعه ی مناقشات و برخوردهایشان فرق می کند.
در جامعه هم همین طور است. اگر سطح فرهنگی جامعه بالا برود دیگر مشکلات اولیه بروز نخواهد کرد. ما باید به اینجا برسیم. یکی از مسایلی که امام علی خلافت را پذیرفت این بود که می گفتند گسترش اسلام را از جهت سطح زیاد کردید اما روی بنیان اسلام کار نکردید و به همین دلیل است که می بینیم جنگ های حضرت همه داخلی است؛ چون حضرت می دانست که مشکل آسیب فرهنگی جدی است.»
غیر از سوالاتی که خواندید، سوالاتی هم در مورد صدا و سیما مطرح کردم و البته جوابهایی قانع کننده یافتم. ان شائ الله اگر زنده بودم در جایی دیگر به سخنان ایشان اشاره خواهم کرد.
خب. با نزدیک شدن به سال نو، مجددا سال جدید رو به همه شما و خانواده هاتون تبریک میگم و مژده میدم بهتون که در مدت تعطیلات نوروزی از دست نوشته های بنده هم آسایش خواهید داشت.
یا حق.